“Yiğidi öldür hakkını yeme” demişler. Güzelliğinize güzellik katan rujunuzun hakkını vererek, doğru yöntemler kullanarak sürmek harika bir görünüm sağlayacaktır. Nasıl mı?
İlk kural hafifçe gülümseyerek dudakları germek ve asla büzmemektir.
Ruj direkt dudağa uygulanabilir. Ama ayrılabilecek biraz vakitle, rujun kalıcılığı ve güzelliği arttırılabilir. İşte birkaç tavsiye…
Öncelikle dudakların güzel görünmesi isteniyorsa her şeyden önce kurumuş ve çatlamış olmamalarına dikkat edilmelidir. Bunun için bir çatlak kreminin (lipstick) kullanılması yeterli olacaktır. Daha sonra dudakların etrafına rujun renginde hafif bir kontur yapılmalıdır ve bu işleme her zaman alt dudaktan başlanmalıdır. Kontör tamamlandıktan sonra ruj sürülmelidir.
Makyaj uzmanları rujun fırça ile sürülmesini tavsiye etmektedir ama bu özellikle günlük makyajda yapılmasa da olur.
Dudak kalemi rujun üstünden de sürülebilir. Bu iki rengin daha iyi kaynaşmasını ve çizginin yumuşamasını sağlar. Ruj sürülürken dudak kalemiyle hafifçe üstünden geçmeli, sürdükten sonra dudaklar birbirine yapıştırılıp biraz hareket ettirilmelidir. Rujun fazlası bir parça mendille alınmalı. Böylece daha pürüzsüz bir görünüm sağlanmış olur. Bu işlemden sonra bir kat daha ruj uygulanmasında fayda vardır.
Yanlışlıkla rujun taşırılması halinde, fazlalıklar kulak çubuğu yardımı ile temizlenip, hafif bir pudra ile kamufle edilmelidir…
Ruj Çeşitleri
1.Classic Ruj – Normal Ruj
2. Longlasting Lipstick — Kalıcı Ruj
3. Hydra Lipstick — Nemlendiricili Ruj
4. Lipgloss – Dudak Parlatıcısı
5. Liquid Lipstick – Likit Formda Ruj
6. Watershine Lipstick – Parlak Ruj
7. Lip Volumizer – Dudak Şişirici Ruj
8. Kissproof Lipstick — Kalıcı Ruj
9. Kalem Lipstick
10. Glossy Lipstick – Parlaklık Veren Ruj
11. Shiny Lipstick – Işıltı Veren Ruj
12. Cream Lipstick – Prosefyonel Fırça ile Sürülen Ruj
Bunu biliyor muydunuz?
Bir kadın hayatı boyunca ne kadar miktarda ruju sadece yalayarak tüketir bilmek ister misiniz?
1-2 kilo civarı. Evet yanlış duymadınız. Şimdi artık neden yemek sonrası rujunuzu tazelemeniz gerektiğini artık biliyorsunuz. Ayrıca Ruj yapımında kullanılan bütün maddeler iyi bir şekilde testlerden geçirilir ve ancak insan sağlığını tehdit etmedikleri durumlarda kullanılırlar. Kozmetikte kullanılan tüm hammaddeler bu anlamda kontrole tabidir. Bir ruj ortalama 5 gr ağırlığındadır. Günde üç defa dudaklarını boyayan bir kişi yaklaşık 16 mg ruj tatbik ediyor.