Salı, Ocak 19, 2021
Beauty Turkey
Advertisement
  • Makyaj
  • Bakım
  • Sağlık
  • Moda
  • Etkinlik
  • Teknoloji
  • Sektör
  • İletişim
No Result
View All Result
Beauty Turkey
  • Makyaj
  • Bakım
  • Sağlık
  • Moda
  • Etkinlik
  • Teknoloji
  • Sektör
  • İletişim
No Result
View All Result
Beauty Turkey
No Result
View All Result

Deodorant kullanımı, meme kanseri için risk faktörü mü?

by Admin
2012/07/19

Yazın pek çok kişinin ortak sorunu terleme ve ter kokusu. Sosyal hayatı olumsuz yönde etkileyen terlemeyi ve ter kokusunu önlemek için en yaygın kullanılan yöntem ise kadınların çantalarından eksik olmayan antiperspirant deodorantlar.
 
Kadınlarda meme kanseri görülme sıklığının artışı ve tümörlerin memenin üst dış bölümünde eskisine göre iki kat fazla görünmesinin, meme kanseri ile terlemeyi engelleyici kozmetikler arasında bir ilişki olabileceği kuşkusunu doğurduğunu dile getiren Universal  Alman (Taksim) Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Prof. Dr. Ümit Ukşal “Epilasyon yöntemi olarak tercihiniz ne olursa olsun, koltukaltı tüylerinizi temizlendikten sonra en az 2 gün sadece su ve sabunla yıkanarak temizlenin. Deodorantı daha sonraki günlerde kullanın” dedi.
“Epilasyon sonrası deodorant kullanımının meme kanseri için risk faktörü olduğu düşünülüyor”
Meme kanseri ile terlemeyi engelleyici kozmetiklerin içindeki aluminyum bileşikleri arasında bir ilişki olabileceğinin 12 yıl önce öne sürüldü. Meme kanserlerinde tümörlü hücrelerin, meme dokusunun koltuk altına yakın kısmında daha sık görülmesinin, koltuk altına sürülen deodorant ve antiperspirantların içindeki aluminyum bileşiklerinin etkisine bağlı olabileceği öne sürüldü. Universal Hastaneler Grubu’na bağlı Universal Alman (Taksim) Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Prof. Dr. Ümit Ukşal “2001 ile 2012 yılları arasında konuyla ilgili 60’dan fazla tıbbi araştırma yapıldı. Bugüne kadar aluminyum bileşiği içeren antperspiranların meme kanserine yol açtığı konusu kesin olarak kanıtlanmadı. Ancak çok erken yaşlarda koltuk altı tüylerinin tıraş edilmesi sonrası sürülen antiperspirantların deriden emilerek meme dokusuna gidebileceği ve bunun meme kanseri için risk faktörü olduğu düşünülüyor” dedi.
“Deodorant Kullanmaya Başlama Yaşı 16”
Avrupa Pediatrik Dermatoloji Derneği Başkanlığını üstlenen Prof. Dr. Ümit Uksal, çocukların cildinin daha ince ve kimyasal maddeler için daha geçirgen olduğuna dikkatleri çekerek “16 yaşının altındaki çocuklar deodorant ve terleme önleyici antiperspirantları kullanmamalıdır. Ergenlik çağından sonra koltuk altı tüylerinin temizliği ve uygun deodorant kullanımı konusunda anneler çocuklarını eğitmelidir. Ergenlik çağında koltuk altı tüylerinin çıkması ile beraber hormonların etkisiyle kokulu salgı yapan apokrin bezler de salgı yapmaya başlar. Bu yaşlardan itibaren koltuk altının sık sık sabunla yıkanması ve tüylerin temizlenmesi konusunda gençler eğitilmelidir. Tüyler başlangıçta makasla kesilerek kısaltılabilir ve deriye zarar vermeyecek yöntemlerle, örneğin dikkatlice tıraş etmek veya tüy dökücü krem kullanmak gibi yöntemlerle temizlenebilir. Lazer epilasyonu ise 18 yaşından sonra yapılmalıdır. Tüylerin uzun olması hem kötü kokuya hem de bakterilerin üremesine ve bazı cilt hastalıklarının oluşmasına zemin hazırlayabilir.” dedi.
“Her deodorant kullanımından önce koltuk altlarınızı su ve sabun ile yıkayın”
Pudralı, jel ve mum deodorantların sık sık ve üst üste sürülmesi deride tahriş ve gözeneklerde tıkanmaya neden olabiliyor. Prof. Dr. Ukşal her deodorant kullanımı öncesi koltuk altlarının su ve sabunla yıkanıp kurulandıktan sonra yeniden deodorant sürülmesi konusunda uyarıyor.

Bir cevap yazın Cevabı iptal et

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uncategorized

Online Magazin

Şubat 13, 2020
BOYNER’DEN “KOZMETİKTE ŞANSLI 7 GÜN”
Etkinlik

BOYNER’DEN “KOZMETİKTE ŞANSLI 7 GÜN”

Şubat 10, 2020
Zamanın etkilerini durduran formül; Somon DNA
Estetik

Zamanın etkilerini durduran formül; Somon DNA

Şubat 10, 2020
MARKALAŞMA HAMLESİ BAŞLATAN GİZ KOZMETİK DÜNYAYA AÇILIYOR
Makyaj

MARKALAŞMA HAMLESİ BAŞLATAN GİZ KOZMETİK DÜNYAYA AÇILIYOR

Şubat 10, 2020
PETA Derneği’nden AVON’a Akreditasyon
Bakım

PETA Derneği’nden AVON’a Akreditasyon

Şubat 10, 2020
Elidor’un Marka Elçisi Zeynep Bastık Oldu
Bakım

Elidor’un Marka Elçisi Zeynep Bastık Oldu

Şubat 12, 2020

İstmag ©2019 Her Hakkı Saklıdır

No Result
View All Result
  • Anasayfa
  • İletişim
  • Makyaj
  • Bakım
  • Estetik
  • Moda
  • Etkinlik
  • Teknoloji
  • Sektör

İstmag ©2019 Her Hakkı Saklıdır