Pazar, Ağustos 14, 2022
Beauty Turkey
Advertisement
  • Makyaj
  • Bakım
  • Sağlık
  • Moda
  • Etkinlik
  • Teknoloji
  • Sektör
  • İletişim
No Result
View All Result
Beauty Turkey
  • Makyaj
  • Bakım
  • Sağlık
  • Moda
  • Etkinlik
  • Teknoloji
  • Sektör
  • İletişim
No Result
View All Result
Beauty Turkey
No Result
View All Result

Estetik kaygıyla ayağınızı küçülttürmeyin

by Amine Nur Yılmaz
2012/05/30

Ayağı inceltmek ya da küçültmek için bir sıra parmak ve tarak kemiğini çıkarttırmaya varan müdahalelerin zararlı olduğu bildirildi.
İstanbul Üniversitesi (İÜ) Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tahir Öğüt, yazın gelmesi ve açık ayakkabıların giyilmesiyle özellikle kadınlarda ayak estetiğine dair kaygıların artmaya başladığını söyledi.
Yakın zamana kadar ayakların güzellik kavramıyla bağdaştırılmadığını ifade eden Prof. Dr. Öğüt, son yıllarda ABD ve Avrupa ülkeleri gibi Türkiye’de de göğüs, burun, dudak estetiği gibi rağbet gören uygulamalar arasına ayak estetiğinin de girdiğini anlattı.
Prof. Dr. Öğüt, sırf estetik kaygıyla ayağını inceltmek ya da küçültmek için bir sıra parmak ve tarak kemiklerini çıkartmaya varan ”uç” örneklerin yaşanabildiğini belirterek,bu taleple gelen hastalarını ameliyattan vazgeçmeleri için ikna etmeye çalıştıklarını bildirdi.
”İşin, ayak estetiği için bir sıra parmak ve tarak kemiğini çıkartmaya varması bence çılgınlıktır” diyen Öğüt, ortopedik cerrahinin başlıca amacının ağrıyı ve fonksiyonel bozukluğu düzeltmek olduğunu söyledi.
Prof. Dr. Öğüt, şöyle devam etti: ”Bozuklukları giderdiğimizde zaten ayağın şekli de düzelmiş olur. Eğer kişide hiç ağrı ve fonksiyon bozukluğu yoksa sırf estetik amaçlı bu ameliyatların yapılmasını tavsiye etmiyoruz. Çünkü bu ameliyatlar kemikler kesilerek yapılır ve ameliyattan sonra hiç ağrısı olmayan bir ayakta ağrı ortaya çıkma riski vardır.”
Ayakta şekil bozukluğuna dolayısıyla ”çirkinliğe” yol açan her türlü deformasyonu düzeltmenin mümkün olduğunu belirten Öğüt, ancak vücudun bütün yükünü çeken bu önemli organlara estetik müdahalenin, gerçekten gerekli durumlarda ve mutlaka ortopedik cerrahlar tarafından yapılması gerektiğini vurguladı.
Prof. Dr. Öğüt, bozukluklarının giderilmesi amacıyla yapılan müdahalelerde de geç kalınmaması gerektiğine dikkati çekti.
His kusuru olan şeker hastalarının ayak deformasyonlarının mutlaka düzeltilmesi gerektiğini bildiren Prof.Dr. Öğüt, ”Çünkü bu hastaların bir kısmı zaten ağrıyı hissetmezler ve eğer ayaklarında deformite varsa bu bölgelerde nasırlaşma sonrasında da iyileşmeyen yaraların oluşma riski vardır. Onun için his kusuru olan şeker hastalarının ayak deformasyonları mutlaka düzeltilmeli” dedi.

Bir cevap yazın Cevabı iptal et

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uncategorized

Online Magazin

Şubat 13, 2020
BOYNER’DEN “KOZMETİKTE ŞANSLI 7 GÜN”
Etkinlik

BOYNER’DEN “KOZMETİKTE ŞANSLI 7 GÜN”

Şubat 10, 2020
Zamanın etkilerini durduran formül; Somon DNA
Estetik

Zamanın etkilerini durduran formül; Somon DNA

Şubat 10, 2020
MARKALAŞMA HAMLESİ BAŞLATAN GİZ KOZMETİK DÜNYAYA AÇILIYOR
Makyaj

MARKALAŞMA HAMLESİ BAŞLATAN GİZ KOZMETİK DÜNYAYA AÇILIYOR

Şubat 10, 2020
PETA Derneği’nden AVON’a Akreditasyon
Bakım

PETA Derneği’nden AVON’a Akreditasyon

Şubat 10, 2020
Elidor’un Marka Elçisi Zeynep Bastık Oldu
Bakım

Elidor’un Marka Elçisi Zeynep Bastık Oldu

Şubat 12, 2020

İstmag ©2019 Her Hakkı Saklıdır

No Result
View All Result
  • Anasayfa
  • İletişim
  • Makyaj
  • Bakım
  • Estetik
  • Moda
  • Etkinlik
  • Teknoloji
  • Sektör

İstmag ©2019 Her Hakkı Saklıdır